Бившето военно поделение в м. “Хонят“ ще бъде  прехвърляне на

...
Бившето военно поделение в м. “Хонят“ ще бъде  прехвърляне на
Коментари Харесай

Отпускат 7 млн. лв. за ремонт на пътя между поморийските села Медово-Бата-Страцин

Бившето военно отделение в м. “Хонят “ ще бъде  прекачване на Община Поморие

С Решение на Министерски съвет са предоставени 7 млн. лева за ремонт на пътя с. Медово-Бата-Страцин в община Поморие. Това заяви регионалният шеф проф. Мария Нейкова по време на присъединяване си в съвещанието на Общински съвет Поморие. Финансирането на плана се реализира в границите на бюджета на Министерство на регионалното развитие за 2022 година

В ревюто си пред общинските съветници на Поморие проф. Мария Нейкова регистрира и напредъка по процедурите за обезщетяване на лозарите, потърпевши от опустошаваща стихия през септември. Темата е предпочитано работена по гледище на регионалния шеф и към този момент е на стадий подготовка на инструкции за даване на одобрените 2.3 млн. лв. по държавна помощ „ Помощ за компенсиране на вредите по земеделските култури, породени от неподходящи климатични условия, които могат да бъдат приравнени на естествени бедствия “.

Пред локалния парламент регионалния шеф показа и свършеното за община Поморие през последните 2 месеца.

До няколко седмици ще бъде финализирана процедурата по прекачване на бившето военно отделение в м. “Хонят “ на Общината. Сградите и терените ще се употребяват за решение на логистичните проблеми на общинските предприятия в Поморие. Казусът, търсил решение много време, е придвижен със съдействието на регионалния шеф по искане на кмета Иван Алексиев, тъй че процедурата да завърши срочно.

В сходно закъснение сред редица администрации преди намесата на регионалния шеф е и процедурата по регистрация на лодкостоянка в гр. Ахелой.

" Само за два месеца страна и Община успяхме да свършим редица задания, изостанали във времето. Изводът е, че работата в дух на взаимоотношение и праволинейност води до резултати. Затова и моят апел пред вас и пред всички локални и държавни органи е за разумност, градивност и решения, водени от публичния интерес " - сподели регионалният шеф в умозаключение на изказването си пред локалния парламент на Поморие. Тя прикани за бързи решения по проблемите на опазването на здравето в общината, както и за обезпечаване на общинско помещение за патриотичната активност на съюза на офицерите и сержантите от запаса.

В рамките на визитата регионалният шеф организира и работна среща с кмета на обшината Иван Алексиев.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР